JACKFRUIT BALLETJES IN AZIATISCHE BOWL

Ingrediënten (2 personen)

  • 10 Rootzz of Nature jackfruit balletjes
  • 50 gram sojaboontjes
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel honing
  • 2 tenen knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 limoen
  • 125 gram rijst
  • 150 gram peen julienne
  • 150 gram courgette julienne
  • 50 gram radijs

Garnering

  • Sesamzaadjes
  •  Bosui
  • Koriander

Bereiding (15 min. + 30 min. wachttijd)

Stap 1

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper fijn. Hak de knoflook fijn. Doe de balletjes in een kom en voeg de oestersaus, sap van 1 limoen, honing, knoflook en de rode peper toe. Schep goed om, dek af en laat 30 min marineren (langer mag ook). Kook de rijst ondertussen gaar met een snufje zout.

Stap 2

Verhit een pan met een beetje olie en bak de balletjes 3-4 minuten aan op middelhoog vuur. Doe de rijst, soja boontjes, peen julienne, courgetteslierten en radijs in een kom.

Yummy, eet smakelijk!

Serveertip: garneer de balletjes met sesamzaadjes, bosui en koriander.