SPAGHETTI MET JACKFRUIT BALLETJES IN TOMATENSAUS

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 verpakkingen (320 g) Rootzz of Nature
    Jackfruit balletjes
  • 2 blikken (800 g)
    tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode paprika,
    in kleine blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g spaghetti
  • 70 g tomatenpuree
  • 15 g basilicum, grof gehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayenne peper
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Bereiding (20 minuten)

Stap 1

Breng water met een snuf zout aan de kook in een ruime pan. Bereid de spaghetti volgens de instructies op de verpakking en zet apart.

Stap 2

Maak ondertussen de tomatensaus. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui. Voeg zodra de ui glazig is geworden, de knoflook en paprika toe en bak dit ongeveer 4 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak dit een aantal minuten mee tot de olie van de puree begint te scheiden. Voeg het cayenne-en paprikapoeder toe en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Verlaag de temperatuur en voeg de tomatenblokjes, en het merendeel van de basilicum toe. Laat de tomatensaus ongeveer 8 minuten pruttelen op een lage temperatuur. Proef en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

Stap 4

Verwarm in een andere pan zonnebloemolie op middelhoge temperatuur. Doe de Rootzz Nature of Jackfruit balletjes
in de pan en bak deze 3-4 minuten. Voeg vervolgens de jackfruit balletjes toe aan de tomatensaus

Stap 5

Verdeel de pasta over de borden, verdeel de jackfruit balletjes in tomatensaus hierover en garneer met de
overgebleven basilicum. Serveer direct!

Enjoy!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met De Hippe Vegetariër