Tomatensoep met Jackfruit balletjes

Ingrediënten (2 personen)

  • 160 gram Rootzz of Nature Jackfruit balletjes
  • 3 blikjes tomatenblokjes
  • 1 blikje water
  • 1 peen
  • 1 grote ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 stengels lente ui
  • 1 nestjes noedels
  • zonnebloemolie
  • bieslook
  • peterselie
  • peper en zout

Bereiding (15 minuten)

Stap 1

Snijd de ui, peen, bleekselderij, lente ui in kleine blokjes en zet deze aan in een pan met een beetje zonnebloemolie.

Stap 2

Schenk de blikjes tomatenblokjes in de pan samen met 1 blikje water. Breng dit aan de kook en laat het rustig opstaan voor een half uur.

Stap 3

Snijd de peterselie en bieslook fijn.

Stap 4

Voeg de noedels toe en laat deze garen in de soep. 

Stap 5

Voeg nu de kruiden toe.

Stap 6

Breng je soep op smaak met een klein beetje peper en naar wens met zout.

Enjoy!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik Galenkamp van Puur Proevers.