Sandwich met jackfruit tuna salad

Ingrediënten (10 sandwiches)

  • 1 kg Rootzz of Nature Jackfruit Original
  • 4 vellen kkombu (ca 60g)
  • 2 el rode miso 
  • 4 stengels bleekselderij
  • 4 rode uien
  • 4 el azijn
  • 800 g gekookte kikkererwten
  • 20 g bladpeterselie
  • 300 ml vegan mayonaise
  • 4 el kappertjes
  • 4 kroppen little gem
  • 2 bakjes tuinkers
  • 400 g kerstomaatjes
  • 3 stokbroden

Bereiding (60 min)

Stap 1

Maak de jackfruit klein en breng met 1 liter water, de kombu en miso aan de kook. Laat 30 min. sudderen. Giet af op een fijne zeef en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Laat helemaal afkoelen en verwijder de kombu.

Stap 2

Schil intussen de bleekselderij en snijd in fijne brunoise. Snipper 1 rode ui fijn en blancheer. Snijd de andere ui in ringen en meng die met de azijn en 2 el water. Laat 15 min. marineren. Spoel de kikkererwten schoon, laat goed uitlekken en maak fijn met een vork. Hak de peterselie fijn.

Stap 3

Meng de mayonaise met de kikkererwten, jackfruit, selderij, gesnipperde rode ui, kappertjes en peterselie. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Stap 4

Snijd elk stokbrood in 4 gelijke stukken.

Stap 5

Beleg een stuk stokbrood met blaadjes sla en de jackfruitsalade. Garneer met verse tuinkers, kerstomaatjes en de ingelegde rode ui.

Eet smakelijk!