Jackfruit als heerlijke vleesvervanger: zo eet je ‘m!

Vaker vegetarisch eten? Goed idee! Minder vlees eten is goed voor het milieu én voor jezelf. Natuurlijk zijn lekkere vleesvervangers dan een must. Wat dacht je van jackfruit? Lees hier alles over jackfruit als vleesvervanger, leer over de belangrijke voedingsstoffen én bekijk de lekkerste vegetarische recepten met jackfruit!

Lees meer over jackfruit

Spring snel naar

Waarom heb je een vleesvervanger nodig in vegetarische gerechten?

Als je minder of geen vlees eet, is het belangrijk om te zorgen dat je genoeg van de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt! Deze voedingsstoffen die in vlees zitten, heb je ook nodig in vegetarische recepten: 

  • eiwitten;
  • ijzer;
  • vitamine B12. 

Belangrijk om hierop te letten dus! En goed nieuws: onze jackfruitvleesvervangers zijn verrijkt met extra voedingsstoffen, waaronder eiwit. Zo kom je niks tekort! 

Jackfruit is gezond

Jackfruit als vleesvervanger: dit is waarom het zo goed werkt!

De structuur van jackfruit lijkt van nature op die van vlees. Logisch dus dat jackfruit top is als vegetarische optie! Door de vlezige structuur neemt jackfruit kruiden en marinades makkelijk op. Zo proef je nauwelijks verschil met vlees. En we hebben onze producten verrijkt met belangrijke voedingsstoffen voor vegetariërs, zoals eiwitten en vitamine B12. Ga jij voor een broodje pulled jackfruit, een curry met jackfruitreepjes of een curry met jackfruitballetjes? 

Bekijk producten

De lekkerste vegetarische recepten met jackfruit

Jackfruit als vleesvervanger: eindeloze inspiratie voor vegetarische gerechten! Eet jackfruit bijvoorbeeld heerlijk in een wrap of curry, op een pizza of in de pasta. Om je vingers bij af te likken… Benieuwd naar lekkere recepten met jackfruit? Check ze hieronder!

naturel sandwich tuna salad liggend – kartelrand
ramen met naturel met product liggend – kartelrand
rendang liggend met product – kartelrand
Alle recepten