Rootzz of nature op de gastvrij:
een kijkje achter de schermen

Jaarlijks betreden honderdduizenden mensen de wereld van horecabeurzen, waaronder het bruisende Gastvrij Rotterdam. Dit evenement overspoelt Rotterdam met gepassioneerde foodies die op zoek zijn naar nieuwe kansen, culinaire innovaties en andere lekkernijen. Maar hoe voelt het om aan de andere kant van de beurs te staan, waar je de kans krijgt om jouw prachtige product te laten zien en proeven? En hoe bereiden wij zo’n beurs voor? In deze blog nemen we je mee op een smakelijke reis achter de schermen van Rootzz of Nature op de beurs. Om te beginnen bij de beursdoestelling.

Ons doel op de Beurs
We willen de bezoeker graag laten zien en proeven hoe veelzijdig de culinaire parel jackfruit is. We nemen ze graag mee in onze ontdekkingsreis en de weg die onze jackfruit aflegt: van boom tot bord. Daarnaast informeren we de bezoeker graag over de duurzaamheid van jackfruit

“Ons doel is vooral kennis delen, laten zien en inspireren. En proeven! Vooral proeven, daarvoor zijn we er.”

                                                                                                                                          – Daniël Busscher (Culinair Accountmanager Foodservice) – 

Een goede voorbereiding is het recept tot succes
Inkoppertje: “Een goede voorbereiding is het halve werk”. Ons beursteam zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld. We starten met het bepalen hoeveel ruimte (m2) we nodig hebben om al onze gerechten te laten proeven. Voor deze editie van Gastvrij Rotterdam hebben we gekozen voor twee stands op het “Vegan Taste Lab” en ”Dit Smaakt Naar Meer Paviljoen”.

“We hebben gekozen voor 2 verschillende locaties op de beurs omdat we twee productranges lieten proeven (vegetarisch en veganistisch). Beide ranges spreken een andere groep klanten aan. Gescheiden stands leek mij daarom logisch. ”
                                                  – Denise Griep (Marketing & Sales support) –

Presentatie Vegan Taste Lab

Daarna gaan we kijken naar de aankleding van de stand en welke gerechten we gaan presenteren. We zorgen ervoor dat al onze materialen op tijd gereed zijn en onze gerechten zijn zorgvuldig samengesteld om de veelzijdige smaken van onze verschillende productvarianten volledig tot hun recht te laten komen. Daarnaast nodigen we natuurlijk al onze contacten persoonlijk uit voor de beurs, om er voor te zorgen dat we zo veel mogelijk mensen kunnen inspireren en onze nieuwste creaties kunnen laten proeven.

Tijdens de beurs is het Team van Rootzz of Nature de hele dag bezig met het enthousiasmeren van onze bezoekers. We benaderen iedereen met open armen, brengen met enthousiasme onze producten onder de aandacht en verrassen met onze unieke smaken.

Presentatie smaakt naar meer paviljoen

De Beursdagen: Knallen!
De dag begint vroeg, ruim voor de beursopening. Hierdoor hebben we genoeg tijd om alles klaar te zetten en de stand in te richten. Zodra de beurs open gaat is het alle hens aan dek voor het beursteam.  We bieden bezoekers een beperkte selectie hapjes aan die makkelijk te bereiden zijn en vooral lekker.  Bezoekers willen graag proeven, maar er zijn ook tal van andere exposanten die hun producten willen presenteren. Daarom is het belangrijk om in de korte tijd die we hebben een goede indruk te maken. Door slechts een paar hapjes aan te bieden, kunnen we ons beter concentreren op het overbrengen van de smaak en kwaliteit van onze jackfruitproducten.

Onze benadering van bezoekers is open en informeel. We nemen de tijd om in gesprek te gaan, nieuwsgierigheid te wekken en mensen te betrekken bij ons verhaal. Onze eerste vraag is vaak: “Wat wilt u proeven?” Het is opvallend hoe vaak mensen aangenaam verrast zijn als ze ontdekken dat vegan of vegetarisch eten zo smaakvol kan zijn. Als iemand niet bekend is met jackfruit, delen we graag een kort verhaal over dit veelzijdige ingrediënt. Als bezoekers al ervaring hebben met jackfruit, wisselen we tips uit en vertellen we meer over de verschillende toepassingen van dit product.

Klaar om de bezoekers te ontvangen
Klaar om de bezoekers te ontvangen
proefplankje gastvrij
Proefplankje
Drukte op het Vegan Taste Lab
Drukte op het Vegan Taste Lab

Nabeurs
De juiste opvolging na de beurs is misschien wel het aller belangrijkst. We maken gebruik van de door de Gastvrij aangeleverde tool om onze leads vast te leggen en onderhouden nauw contact met potentiële klanten. We versturen informatie, beantwoorden vragen en streven naar mooie samenwerkingen. Het opvolgen van leads is een proces van zorgvuldige communicatie en betrokkenheid, dat de basis vormt voor duurzame relaties.


Onze Troeven en Ambities
Bij Rootzz of Nature zijn we trots op onze open benadering, de variatie in onze hapjes en ons meeslepende verhaal. Ons doel is om nog meer mensen te laten begrijpen wat jackfruit is en welke culinaire wonderen je ermee kunt verrichten. Maar, kritisch zijn begint bij jezelf. Een leerpuntje voor de toekomst is dat we wellicht nog meer kunnen richten op het gemak en de oplossing die we met onze producten bieden.

“Waarin we nog wel kunnen groeien is nog meer het gemak van het product aangeven. Dus echt laten zien dat we een oplossing bieden en dat je daar nog meer op in speelt.”

                                                                                                                                                                                       – Rogier Schat (Sales Manager) –


Onze Fans
Het leukste van de Gastvrij is natuurlijk alle positieve reacties die we krijgen. Van mensen die direct aan de stand je product bestellen tot “als je niet had gezegd dat het vegan was, had ik het niet geproefd”, het enthousiasme van deze mensen werkt aanstekelijk en inspireert ons om weer vol goede energie aan de slag te gaan.

“Er was een bezoeker en die was dusdanig enthousiast over jackfruit dat dat enthousiasme zelfs bij mij aanstekelijk werkte. Dat enthousiasme van hem, dat is iets wat me echt is bijgebleven.”

                                                                                                                                                              – Niels Gadellaa (Accountmanager Foodservice) –


Gastvrij Rotterdam is voor Rootzz of Nature veel meer dan alleen een beurs. Het is een prachtig evenement waar we niet alleen onze producten presenteren, maar ook relaties smeden en anderen inspireren. Gastvrij Rotterdam is een smaakvolle stap op onze reis naar succes.


De Magie van deze  beurs
Gastvrij Rotterdam heeft een speciaal plekje veroverd in het hart van Rootzz of Nature. De beurs lijkt een magneet te zijn voor een kwalitatief publiek, bestaande uit vakmensen met een authentieke interesse in het culinaire landschap. Dit draagt bij aan de gezellige en open sfeer. De keuze om alle plantaardige producten op één plek te bundelen, maakt het voor geïnteresseerde bezoekers eenvoudig om hun weg te vinden en te genieten van al het lekkers. Dit alles maakt de beurs toegankelijker en informeler, wat de hele ervaring des te plezieriger maakt.

ONTDEK DE LEKKERSTE VEGETARISCHE RECEPTEN

naturel sandwich tuna salad liggend – kartelrand
ramen met naturel met product liggend – kartelrand
rendang liggend met product – kartelrand