Jackfruit bereiden: zo maak je de lekkerste vegetarische gerechten met jackfruit!
Koken met jackfruit: goed idee! Met de lekkere vlezige structuur is het een perfecte vleesvervanger in je vegetarische gerechten. Koken met jackfruit is super veelzijdig: kies voor een verse jackfruit of maak je het jezelf makkelijk en kies een van onze heerlijke jackfruitproducten! Lees verder en kom alles te weten over koken met jackfruit, leer hoe je jackfruit bereidt en lees wat het verschil is tussen onrijpe en rijpe jackfruit.
Spring snel naar
Onrijpe vs rijpe jackfruit: dit is het verschil!
Wist je dat we onrijpe jackfruit gebruiken voor onze vleesvervangers? Jonge onrijpe jackfruit heeft een echte vlezige structuur. Fijn, want daardoor neemt jackfruit heel makkelijk kruiden, marinades en andere smaakmakers op. Ideaal om vleesvervangers van te maken. Rijpe jackfruit smaakt een beetje zoals ananas of mango. Dit kan je dus net als iedere andere vrucht lekker eten!
Meer weten over de smaak van jackfruit? Lees er hier alles over!
Deze jackfruit vind je in de supermarkt
Fruit in je curry, taco of pasta? Yes! De jackfruit die je in de supermarkt vindt, is totaal anders dan de grote stekelige vrucht die recht uit het oerwoud komt. In de supermarkt vind je jackfruit namelijk vaak in blik. Hiervoor wordt altijd jonge jackfruit gebruikt: nog niet helemaal rijp dus, en daardoor met die lekkere vlezige structuur waar we zo dol op zijn.
Jackfruit uit blik bereiden is makkelijk: warm het gewoon mee op in je curry of pastasaus. Let trouwens goed op: in de supermarkt vind je vaak twee soorten jackfruit in blik. Kies die op gezouten water in plaats van op siroop. Wel zo lekker in je hartige gerechten!
Van het oerwoud naar je bord: de reis van de jackfruit
Onze jackfruit groeit aan oeroude bomen in het regenwoud, hoog boven de grond. Maar hoe komt hij uiteindelijk op je bord terecht? We nemen je mee op een smakelijke reis!
- De jackfruit groeit hoog boven de grond in de jungle van Sri Lanka. Jackfruitbomen zijn supersterk, dus we hebben geen kunstmatige mest of pesticiden nodig. Hoe natuurlijker, hoe beter!
- De jackfruit wordt geplukt door de boer. Daarna wassen en pellen we ‘m en we snijden hem in stukken!
- We koken de jackfruit kort en marineren we hem. Daarna gaat ie in pouches (zakken) die gesteriliseerd en geseald worden.
- Op naar Nederland! De jackfruit gaat gekoeld in dozen op de boot de oceaan over.
- Na aankomst in Nederland verwerken we de verse jackfruit in de lekkerste producten: onze jackfruitreepjes, -burgers en -balletjes. En zo belandt ie uiteindelijk op jouw bord!
Meer weten over de reis van de jackfruit? Bekijk deze video!
Jackfruit bereiden: zo doe je dat!
Jackfruit gebruiken in een vegetarisch gerecht: goed idee! Gebruik daar de onrijpe young jackfruit voor die je in blik koopt in de supermarkt. Deze jonge jackfruit heeft een fijne draadjesstructuur. Kook ‘m lekker lang mee in je hartige gerecht en hij smaakt precies als vlees! Liever wat minder moeite doen? We maken het je makkelijk: onze jackfruitballetjes, jackfruitreepjes en jackfruitburgers zijn snel te bereiden en doen ‘t top in allerlei vegetarische recepten.
DE LEKKERSTE RECEPTEN MET JACKFRUIT
Inspiratie nodig voor het avondeten? Koken met jackfruit biedt eindeloos veel opties voor vegetarische gerechten. Wordt het vanavond een burrito met jackfruitreepjes of maak je het jezelf makkelijk met een lekkere jackfruitburger? Bekijk hier alle recepten met onze jackfruitproducten en geniet van het lekkerste van de Aziatische keuken!
KOREAANSE JACKFRUIT BURGER
Koreaanse Jackfruit Burger terug Ingrediënten (2 personen) Voor de burgers: 2 Rootzz of Nature Smokey Jackfruit Burgers 2 burgerbroodjes handje gesneden rode kool ijsbergsla 2 el yofresh 1 el kimchi saus koriander Voor de glaze 2 teentjes knoflook 1 volle el gemberpuree 1 el gochujang 1 el mirin 2 el rietsuiker 1 el sesamolie 1 […]
JACKFRUIT BURGER MET GEBAKKEN UI, CHAMPIGNONS & GORGONZOLA
Jackfruit Burger met gebakken ui, champignons & gorgonzola terug Ingrediënten (2 personen) 2 Rootzz of Nature Smokey burgers 2 tijgerbollen knapperige sla 2 grote kastagne champignons 1 ui 50 gram gorgonzola 2 el piri piri mayo Bereiding (10 min.) Stap 1 Snij de champignons in plakken en de ui in ringen. Bak de champignons en […]
LAUWWARME INDONESISCHE SALADE MET JACKFRUIT RENDANG
LAUWWARME INDONESISCHE SALADE MET JACKFRUIT RENDANG terug Ingrediënten (2 personen) Rootzz of Nature Jackfruit Rendang 300g 100 gram taugé 300 gram fijngesneden spitskool 100 gram wortel julienne 150 gram komkommer, zaadlijsten verwijderen en in maantjes gesneden 50 gram geraspte kokos 1 theelepel sambal oelek of fijngesneden rode peper 2 teentjes knoflook 2 eetlepels rijstazijn 2 […]